CTS Uutiskirje

 

Onnistunut startti Thai Paperin PK5 -konelinjalla

Thai Paperin paperikone PK5 on käynnistetty kalanteritoimituksen jälkeen joulukuussa 2015 yhtiön Ban Pongin tehtaalla Thaimaassa. CTS Engtec vastasi projektin kokonaissuunnittelusta Valmetin alihankkijana.

Aiemmin noin 100 000 tonnin vuosikapasiteetilla paino- ja kirjoituspaperia valmistanut PK5 muunnettiin tuottamaan korkealaatuista glassine-laatua. Valmetin toimitukseen kuului paperikoneen keskeisten osien ja välirullaimen modernisointi sekä uusi kalanteri. Uudistuksen tavoitteena on paras mahdollinen lopputuotteen laatu ja tuotannon tehostaminen

CTS Engtecin suunnitteluosuus sisälsi toteutussuunnittelun laitos-, prosessi- ja automaatiosuunnittelun osalta sekä perussuunnittelun sähkösuunnittelun osalta.

Kone starttasi kahdessa vaiheessa. Paperikoneen muutokset tehtiin loppukesästä 2015 ja glassiinipaperin tuotanto käynnistyi  joulukuun 2015 alussa.

Kone käynnistyi suunnitellussa aikataulussa ja SCG Paperin tytäryhtiö Thai Paper ja suomalainen teknologia- ja palvelutoimittaja Valmet olivat erittäin tyytyväisiä CTS Engtecin vastuulla olleen suunnittelun asiantuntemukseen, ammattitaitoon ja aikataulujen hallintaan projektissa.

Koneuusinnat tälle ajalle tyypillisiä

Projektinjohtaja Harri Soininen mainitsee, että CTS Engtecissä on valmius tehdä useaa koneuusintaa samanaikaisesti.

- Koneuusinnat ovat tälle ajalle on tyypillisiä kohteita. Ne ovat asiakkaalle pienempi investointi kuin uuden konelinjan rakentaminen, ja suunnittelutoimintojen kustannukset ovat kohtuulliset, Soininen mainitsee.

Thaimaan projektiin osallistunut CTS Engtecin projekti-insinööri Sami Ström vahvistaa, että 1980-1990 -luvuilla tehdyt konelinjat alkavat vaatia tehostamisinvestointeja.

- Koneille saadaan lisäaikaa, kun tuotantosuuntaa muutetaan tuottamaan erikoistuotteita. Uusinnalla saadaan lisäarvoa niin paljon, että paperinteko kannattaa taas paremmin, Ström sanoo.

Koneuusinta oli osoitus Suomen vanhimpiin suunnitteluyrityksiin kuuluvan CTS Engtecin piinkovasta ammattitaidosta.

- Kyky tehdä tämän kokoluokan projekteja kustannustehokkaasti onnistuu meillä hyvin ja todettava on, että takana piilee henkilöiden mieletön tietotaito. Projektipäällikön näkövinkkelistä tällaisen porukan kanssa on helppo tehdä töitä, kiittelee projektinjohtaja Harri Soininen.


CTS Engtecin projekti-insinööri Sami Ström paikallisten työntekijöiden ympäröimänä Thai Paperin tehtaalla.

Teknistä tietoa Valmetin toimituksesta

Valmetin ratkaisuun 3,9 metrin viiraleveyksisen PK 5:n modernisointiin ja paperilajin muutokseen sisältyy uusi offline-monitelakalanteri ja uudet ilmakuivaimet sekä välirullaimen uusinta uusilla kostutuslaitteilla. Muutoksia tehdään myös massanvalmistukseen, perälaatikkoon ja kuivatusosaan. Sizerin alueen muutoksiin kuuluu kosketukseton radankääntölaite. 

Valmetin uudet energiatehokkaat OptiFiner Pro -jauhimet varmistavat pitkien kuitujen jauhatustuloksen glassiinipaperin tuotannon asettamien tiukkojen vaatimusten mukaisesti massanvalmistuksessa. Paperikoneella tehtävät muutokset varmistavat, että pohjapaperi on tiheää, ohutta ja vahvaa. Uusittu välirullain kostuttaa pohjapaperin tehokkaasti pinnankarheuden parantamiseksi ja parhaan kalanterointituloksen saavuttamiseksi. Uusi OptiCalender-offline -monitelakalanteri parantaa entisestään glassiinipaperilaatujen pintaominaisuuksia. 

http://www.valmet.com/fi/media/uutiset/lehdistotiedotteet/2014/valmetilta-paperikoneen-lajinvaihtouusinta-glassiinipaperin-tuotantoon-thai-paper--yhtiolle-thaimaahan/

Thai Paper

Thai Paper Company on SCG Paper's Fibrous Chain Businessin tytäryhtiö. SCG Paper's Fibrous Chain Business on SCG Paperin ja Nippon Paper Industries Co. Ltd:n yhteisyritys, joka tuottaa vuosittain 470 000 tonnia sellua ja 570 000 tonnia painopapereita.

Ban Pongissa Ratchaburin provinssissa sijaitsevalla Thai Paper Mill -tehtaalla on viisi paperikonetta, jotka tuottavat laadukkaita päällystämättömiä ja päällystettyjä paperilaatuja. Nykyisen tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 293 000 tonnia. Yhtiö perustettiin vuonna 1983, ja se on nykyään yksi Thaimaan johtavista paino- ja kirjoituspaperinvalmistajista.